Chief Medical Information Officer

CMIO

Netwerk Eerste Lijn

De schakel tussen ICT en de huisartsenzorg

Aankomende evenementen

De CMIO

De CMIO is samen met de Chief Information Officer (CIO) of ICT-manager verantwoordelijk voor de digitale strategie binnen de zorggroep of regio-organisatie.

Huisarts

De CMIO is bij voorkeur een praktiserend huisarts.

Strategie

De CMIO is vanuit medisch perspectief in staat mede-richting te geven aan het strategisch plan.

Draagvlak

De CMIO heeft het vertrouwen en is de vertegenwoordiger van alle huisartsen

Onze Nieuwsberichten

Interview Mariette

Interview Mariette

"Een van de belangrijke uitdagingen op dit moment is de verwerking van de toenemende hoeveelheid gegevens die wij ontvangen." Hiermee begint onze voorzitter Mariette met de beantwoording van de eerste vraag die haar gesteld werd. Het ministerie van VWS werkt met...

Lees meer
Een digitale voordeur

Een digitale voordeur

Willemijn Edel werkt sinds 2018 als huisarts en sinds 2020 als chief medical information officer (CMIO). Een van de vernieuwingen waaraan zij meewerkt is de ‘digitale voordeur’. Zij realiseert dit met een team Digitalisering binnen Rijnmond Dokters. “Wij willen als...

Lees meer
NedHIS congres 2023

NedHIS congres 2023

HIS en praktijkorganisatie Op woensdag 22 maart 2023 vindt de 29ste jaargang van het NedHIS congres plaats in Hotel Van der Valk Vianen. Het NedHIS congres biedt de hele dag workshops die te maken hebben met de workflow in de huisartsenpraktijk, vooral de HISsen en...

Lees meer

Onze missie

Wij streven naar inbedding van de CMIO binnen de Nederlandse huisartsenzorggroepen

Ons manifest

Forse en gerichte versnelling van inzet van informatietechnologie in de (huisartsen)zorg is noodzakelijk, maar alleen zinvol ingezette digitalisering leidt tot betere zorg, lagere administratieve lasten en verlaagde werkdruk.

Ons Netwerk

Wij zijn huisartsen met bijzondere aandacht voor en kennis van ICT in de zorg. Wij komen regelmatig bijeen en streven naar een landelijke dekking van ons netwerk.

Onze activiteiten

Onze vereniging komt maandelijks (virtueel) bijeen om lopende zaken te bespreken. Wij organiseren ieder jaar een symposium en streven naar participatie in de belangrijke gremia.

Netwerken

w

Kennisdeling

Onze organisatie

“Ik ben huisarts in Haarlem en omstreken, dat kan digitaal in heel Nederland zijn. Verder ben ik vooral regionaal en landelijk betrokken bij diverse ICT-projecten, regionaal als CMIO van Huisartsen Zuid-Kennemerland, landelijk als CMIO van MedMij die als doel heeft dat elke burger zijn eigen gezondheidsgegevens kan verzamelen, delen en beheren in een Persoonlijk Gezondheidsomgeving (PGO), diverse andere programma’s gericht op verbetering van de gegevensuitwisseling in de zorg. Mijn doel is optimale ICT zodat er voor iedereen veiligere en betere gezondheidszorg beschikbaar is en de dokter met alle aandacht voor de patiënt dokter kan zijn.”

Mariette Willems

Voorzitter

“Naast praktijkhoudend huisarts te Rotterdam Zuid, ben ik CMIO van IZER zorggroep. Ik zet mij in om het vak zo leuk en kwalitatief goed mogelijk te maken en te houden, en ik geloof dat een naadloze ICT daarbij kan ondersteunen. Hiervoor probeer ik meer zorgverleners enthousiast te krijgen om mee te denken over échte innovatie.”

Maarten Timmers

Vice-voorzitter

“Sinds 2011 ben ik huisarts in Assen. Bij Dokter Drenthe werk ik als CMIO. Goede netwerkzorg mogelijk maken door de informatie-uitwisseling te verbeteren, is een van mijn speerpunten. Dat is de reden dat ik ook kwartiermaker ben bij Rivo-Noord.”

Yoeri Zuidwijk

Penningmeester

Buiten mijn werk als waarnemend huisarts ben ik een dag per week actief bij het Academisch Huisartsennetwerk Amsterdam van het AMC als clinical data specialist. Mijn focus ligt daar op het veilig en efficiënt gebruiken van data uit de eerste lijn voor de wetenschap en kwaliteitsverbetering. Tevens werk ik als onafhankelijk security researcher en publiceer ik geregeld over beveiligingsfouten in bekende websites of software.

Jonathan Bouman

Secretaris

“Naast mijn werk als huisarts in Utrecht hou ik mij bezig met zorginnovatie en webdesign en ben ik als CMIO werkzaam voor HUS en Sterkz.org.”

Bart van Pinxteren

Bestuurslid

Wij horen graag van u

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Aanmelden

Huisartsen met kennis van zorginformatisering en informatietechnologie, die zich herkennen in de profielschets van de CMIO, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor het netwerk.